Kozan'da aile saadeti için yapılması gerekenler anlatıldı

Kozan'da Sevgi Tohumları Projesi kapsamında evli ve evlenme hazırlığında olanlara yönelik bilgilendirme seminerinin dördüncüsü yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Ufuk Kestek, belediye meclis salonunda düzenlenen seminerde bir konuşma yaptı. Ketsek, ?Projede amaç; evlenen ve evlenmiş olan çiftlerimizi aile için iletişim, çocukla iletişim, öfte kontrolü ve stres yöntemi ile genel sağlık konularında bilgilendirmek, ailelerimizi bilinçlendirmek suretiyle de iletişimi güçlü, şiddete uzak, bilinçli, sevgi diliyle konuşan yeni nesiller oluşturmaktır. Amaç karanlığı aydınlatmak, yarınlarımıza ışık tutmaktır. Toplumun huzuru ve güvenliği bireyle direk bağlantılıdır. Topluma yararlı birey sayısı arttıkça toplumsal huzur ve güven artaracak, suç oranları düşecektir.? dedi.

Katılımcı ailelere seminer veren uzman psikolojik danışman Ercan Özdemir, ?Sadakat, affedici olma, birbirine zaman ayırma, iyi bir dinleyici olma, hoşgörü, adalet ve doğru iletişim gibi herkes tarafından benimsenmesi gereken ortak kavramlar önemli. Evlilikte bu kavramlar yaşatılırsa mutluluğu garantilemiş oluruz. Evliliğe karar vermek önemli bir aşama ise de evlendikten sonra yuvamız için yatırım yapmak, söz edilen değerleri yaşamak ve yaşatmak çok daha önemli hale geliyor. Yaşatılan bu değerlerin aileye mutlaka bir getirisi olacaktır. Ailesine yatırım yapan eşlerin, bu yatırımlarının kendilerine olumlu bir şekilde geri döneceğini bilmeleri gerekir.? şeklinde konuştu.

Program sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği koordinesinde uygulamaya konulan Sevgi Tohumları Projesi'ne kaymakamlık, belediye ve sağlık grup başkanlığı destek veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber